Düşünce 1: Yaparak Öğrenme
Başlamak için mükemmel olmana gerek yok. Sen yeter ki başlamaya cesaret. Kendimiz hakkında nasıl düşündüğümüz, neye ihtiyacımız olduğu ve neye değer olduğumuz, paramızı ne kadar iyi yönettiğimizi etkiler. Eğer sen para biriktirebileceğine inanırsan, hareketlerin de para biriktirmeye yönelik olacaktır. Göreceksin; blinçaltından bir ses seni bu yola itecek. 
 
Düşünce 2: Otomatikleşme
Beynimiz, enerji harcamaktan kaçındığı için sık tekrarlanan her şeyi otomatiğe bağlar. Çoğu zaman bunun farkına bile varmayız. Düşünsene, markete giderken “Önce sağ ayağımla basacağım, sonra ağırlığımı sola atacağım. Bu sırada vücut dengemi sağlamaya özen göstereceğim.” diyor musun? Diş fırçalarken, mekik çekerken, yemek yerken...

Peki para biriktirmek neden bundan farklı olsun ki?

Bunu yapabilmek için, önce bir motivasyon edinmelisin. Ev almak için para biriktirmek bir hedef örneği olabilir. Daha sonra otomatikleşmek için bunu hayatının belirli anlarına ve yerlerine yayabilirsin. Bir süre sonra, para biriktirmek için farkında olmaksızın neler yapabildiğine şaşıracaksın! 
 
Düşünce 3: Varlık Zihniyeti 
“Param asla bir araba almaya yetmeyecek” gibi bir düşünceye inanırsan, hedeflerin için para biriktiremezsin. Çünkü neden biriktiresin ki? Parayı değil, paranın bize getirdiklerini severiz. Parasızlık, yetersizlik zihniyetinden kurtul. Kendine inan. “Evet, şu an yeterli param yok ama bir süre sonra arabam olacak.” “Sağlığım, sevdiklerim, kendim...Bunlar da benim sermayem. Onlara sahipken paraya neden sahip olmayayım!” diye düşünerek, kendini hedefinden uzaklaşmaktan koruyabilirsin! 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: