Katılım Bankacılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Katılım bankacılığı, faizsiz bankacılık unsurlarıyla faaliyet gösteren finans modelidir. Katılım bankaları, emek-sermaye ortaklığına dayalı fon toplar ve bunun sonucunda kar zarar paylaşımı yapılır.
Katılım bankacılığı, faizsiz bankacılık unsurlarıyla faaliyet gösteren finans modelidir. Katılım bankaları, emek-sermaye ortaklığına dayalı fon toplar ve bunun sonucunda kar zarar paylaşımı yapılır.
Ev sahibi olmak için planlı bir şekilde para biriktirerek ev satın alma hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Bu yazımızda, birikimlerinizi nasıl yatırıma dönüştürebileceğinizi ve ev almadan önce gözden geçirilmesi gereken 20 adımı ele aldık.
Kira sertifikası, faizsiz yatırım araçları arasında yer alan bir sermaye piyasası aracıdır. Sukuk, faizsiz getiriler sunarak yatırımcıları varlıklarla ortak eden, borç yerine varlığa dayalı finansman aracı olarak ihraç edilen bir yatırım türüdür.
NFT, blok zincir teknolojisi kullanılarak oluşturulan her biri benzersiz olan dijital varlıklardır. Bu blog yazımızda NFT nasıl üretilir, alınır ve satılır, ülkemizden ve dünyadan NFT örnekleri nelerdir ele aldık.
Finansal geleceğinizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar vardır. Bu konulara dair farkındalığınız az olduğunda yanlış karar verme olasılığınız artar. Bu yazımızda, en sık yapılan 10 finansal hatayı ve nasıl kaçınılabileceğini açıkladık.
Reel faiz oranı, nominal faiz oranından beklenen enflasyon oranını çıkararak hesaplanır. Bu yazımızda reel faizin; nasıl hesaplandığını, ekonomiye ve yatırımcılara etkisini ele aldık.
Nominal faiz, piyasalarda geçerli mevcut faiz oranıdır. Bu oran, enflasyon gibi ekonomik faktörleri hariç tutar ve yansıtmaz. Bu yazımızda nominal faiz oranını detaylıca işledik.
Saadet zinciri (ponzi), aslında ürün veya hizmet içermeyen ve yatırımcılara, sisteme yeni katılanlar üzerinden ödeme sağlayan dolandırıcılık modelidir. Bu yazımızda ponzi sisteminin ortaya çıkışını, piramit sisteminden farkını ve ponziden nasıl korunabileceğini açıkladık.
Yeşil tahviller, çevreye, iklime ve doğal yaşama fayda sağlayan projelere finansman sağlayan borçlanma araçlarıdır. Bu blog yazımızda yeşil tahvillerin ne olduğunu ve nasıl ortaya çıktığını kapsamlı biçimde ele aldık.
Likidite kavramı, bir işletmenin borçlarını ödeyebilme kapasitesini veya finansal bir varlığın nakde çevrilme hızını ifade eder. Bu yazımızda likidite kavramını, türlerini ve önemini ele aldık.
Temettü dağıtan hisse senetlerine yatırım, düzenli gelir sağlamak ve uzun vadede pasif gelir oluşturmak için etkili bir stratejidir. Bu yazımızda temettü hakkında detayları ele aldık.
FOMO; fırsatları kaçırma korkusu anlamına gelen, yatırım dünyasında sıkça kullanılan bir kavramdır. Bu yazımızda yatırım yaparken FOMO etkilerinden nasıl korunabileceğinizi inceledik.
Mikroekonomi ve Makroekonomi, ekonomiyi iki farklı açıdan inceleyen bilim dallarıdır. Mikroekonomi tüketici davranışları ve pazar dinamiklerine odaklanırken Makroekonomi ülke ve dünya genelini ele alır.
Dijital para, fiziki karşılığı olmayan para birimidir. Kripto paralardan farklı olarak merkeziyetsiz ve anonim değildir. Bu yazımızda dijital para kavramını, kripto para ile arasındaki farklılıkları ele aldık.
72 Kuralı, paranızın ne kadar sürede iki katına çıkacağını hesaplamanızı sağlayan basit bir matematiksel formüldür. Faiz oranı ve yıllık büyüme oranı arasındaki ilişkiye dayanarak, yatırımlarınızın performansını görmenizi sağlar.
Gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajlarını, gayrimenkul fonları ve ortaklıkları ile ilgili merak edilenlerleri yazımızda açıkladık.
Vadeli mevduat hesabı, bankacılık dünyasının en popüler yatırım araçlarından biridir ve bireylerin birikimlerini eforsuz biçimde değerlendirmelerine olanak tanır. İşte vadeli mevduat hesapları hakkında bilmeniz gerekenler.
Portföy oluşturmak hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için kritik öneme sahiptir. Yatırımcılar için modern ve geleneksel yöntemlerle portföy oluşturma ve yönetme stratejilerini yazımızda ele aldık.