Büyük Veri (Big Data) Nedir? Büyük Veri Örnekleri Nelerdir?
Büyük veri, çeşitli kaynaklardan elde edilen ve çoğunluğu yapılandırılmamış olan büyük, karmaşık veri kümeleridir. Bu yazımızda adını sıkça duyduğumuz Big Data kavramını ele aldık.
Büyük veri, çeşitli kaynaklardan elde edilen ve çoğunluğu yapılandırılmamış olan büyük, karmaşık veri kümeleridir. Bu yazımızda adını sıkça duyduğumuz Big Data kavramını ele aldık.
İşletmenize en uygun şirket türünü seçmeniz ticari başarınızı sağlam temellere oturtmanızı sağlar. Türkiye’deki şirket türleri, yönetim ve sermaye yapısına göre farklılık gösterir. Bu yazımızda Sermaye ve Şahıs şirketlerini detaylıca ele aldık.
İthalat, ülke dışında üretilen mal ve hizmetlerin ülkeye getirilme işlemidir. Bu yazımızda ithalatın ne olduğunu, kimlerin yapabildiğini, türlerini ve ihracattan farkını ve ülkemizde en çok ithal edilen ürünleri ele aldık.
İhracat, bir ülkede üretilen mal ve hizmetlerin başka ülkelere satılmasıdır. Bu rehberimizde kimler ihracat yapabilir? Gerekli belgeler nelerdir? İhracat nasıl yapılır ve türleri nelerdir? Sorularını yanıtladık.
Dijital ayak izi, internette yaptığımız her hareketin kaydedilmesiyle oluşur. Dijital izler, güvenlik ve itibar açısından önemlidir ve kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığında tehditlere yol açabilir. Dijital ayak izlerini azaltmak için detaylara yazımızda yer verdik.
Esnek ekonomi, bağımsız ve dijital platformlar üzerinden kısa süreli işlerin yapıldığı, serbest çalışma (freelance) sistemine benzer bir ekonomik yapıdır.
E-İmza, elektronik verilere eklenerek belgenin doğrulanmasını sağlar. Dijital ortamda ıslak imza işlevi görerek işlemlerin resmiyet kazanmasını sağlar. Bu yazımızda e-imza kavramını detaylarıyla ele aldık.
Başarının sırrı nedir diye sorulursa ufak rutinlerin birleşimi yanıtı verilebilir. Hedeflerine inanan, hatalardan ders alan ve asla vazgeçmeyen insanlar için başarı kaçınılmazdır.
Girişimciler için mutlaka izlenmesi gereken belgeseller ile hayatınızda başarıya ulaşın. İzlediğinizde ilham vericek, motivasyon ve stratejik düşünme yeteneğinizi geliştirecek içeriklerle dolu bir liste
Gig ekonomisi, serbest çalışma imkanı sunarak esnek saatlerde evden iş yapmayı mümkün kılar. Freelancer iş modeli ile teknoloji sayesinde daha fazla kişi bu iş modeline yönelmektedir.
Kurumsal sürdürülebilirlik; şirketlerin uzun vadeli başarıya ulaşmak için ekonomik, sosyal ve çevresel faktörleri nasıl beraber kullandığını içerir. Fosil yakıtların azaltılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması, sürdürülebilir bir gelecek için hayati önem taşır.
KOSGEB, girişimciliği teşvik eden ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstermek isteyen kişilere maddi destek sunan bir kurumdur. Bu yazımızda nasıl başvuru yapılacağını, kimlerin desteklerden faydalanabileceğini ele aldık.
Başarılı bir girişimciyi başarısız girişimciden ayıran özellikler nelerdir?. Dayanıklılık, yaratıcılık, liderlik gibi önemli unsurları ele aldığımız yazımız tüm girişimcileri ilgilendiriyor.
Kendi işinin patronu olmanın ilk adımı bir şahıs şirketi kurmaktır. Şahıs şirketi nasıl kurulur, hangi belgeler gereklidir, vergi dilimleri nasıldır gibi soruları yanıtladık.
Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, dijital okuryazarlık, bireylerin sosyal, eğitim ve iş hayatlarında başarılı olabilmeleri için kritik bir beceri haline gelmiştir. Dijital okuryazarlığın temellerini ve günlük yaşamda nasıl kullanılabileceğini yazımızda ele alacağız.
Dijital dönüşüm, işletmelerin teknolojiyi entegre ederek ve iş süreçlerini yeniden tasarlayarak nasıl şekillendirdiğini açıklayan kavrama denir. Şirketlerin teknoloji ile dijital dönüşüm yolculuğunu yazımızda ele aldık.
Kariyer basamaklarını tırmanırken, o basamakları çoktan tırmanmış insanların paha biçilemez tecrübelerinden yararlanmak isteyenler için, birbirinden değerli derslerle dolu olduğunu düşündüğümüz ilham verici kitaplardan bazılarını, bu yazımızda ele aldık.
Sosyal girişimcilik, kar amacı gütmeden toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler sunan bir harekettir. Bu yazımızda, sosyal girişimciliğin ne olduğunu, nasıl işlediğini ve topluma nasıl değer kattığını ele aldık.