Elimizdekinin kıymetini bilmek ne kadar önemli… Geçen gün on yakın arkadaşımı gün batımını seyretmeye davet ettim. Hep beraber kalktık gittik Karaköy’e. Galataport’un terasına çıkıp Topkapı Sarayı’na, Boğaz'a baktık ve taa eskilere gittik. Adeta Muhteşem Yüzyıl’dan bir sahne gibiydi… Ve hepimiz İstanbul’a bu açıdan bakmayı ne kadar özlediğimizi söyledik.

O kadar zevk aldık ki, konuşmamıza bile gerek kalmadı. Muhteşem manzarayı seyredip durduk. Hem yaşadığımız yerin kıymetini biliyor hem de birbirimizle olan ilişkimizin önemini tekrar hissediyorduk. Tabii hepimizin, herkesin olduğu gibi bir sürü sorunu, projesi, günlük uğraşları var. Ama Galataport’ta geçirdiğimiz bu bir saat boyunca İstanbul’un manzarası hepimizi öylesine büyüledi ki, resmen her şeyi unutmayı başarabildik.

İşte zenginliğin temelinde bu var; manevi hisler, sahip olduklarının farkında olmak, onların kıymetini bilmek ve o anda olmak… Hayata hangi perspektiften bakarsan, öyle şekilleniyor. Onu şekillendiren de bizim beynimiz, zihin haritamız.

Hem Cepte Hem İçimizde Ferahlık

İsraf etme: Bütçemize uygun şekilde harcayalım tabii ama ne olur israf etmeyelim.

Paylaş: Sevgimizi, soframızı, paramızı, eşyalarımızı paylaşalım ki, bereketimiz artsın.

Zaman: Atalarımız vakit nakittir demiş. Ne de güzel söylemişler... Zamanımızı gerçekten değeri olan şeylere, kişilere verelim.

Haydi, sen de daha önce yapmadığın bir şey yaparak sahip olduğun şeylerin değerini, keyfini dostlarınla, sevdiklerinle çıkart.

Hayat paylaşınca, keşfedince, farkında olunca ve birlikten güç alınca güzel.

Destek Yayınları Kurucusu Yelda Cumalıoğlu, SLS Petrokimya Kurucusu Şentürk Fahralı 

İSTANBUL’UN PIRLANTASI

Galataport; tarih boyunca birçok kültürün iç içe yaşadığı benzersiz semt Karaköy’de, tam 200 yıldır kullanıma kapalı olan uzun sahil şeridinde hem İstanbul’a hem de ülkemize kültürel ve ticari değer katacak. Dünya’da ilk kez uygulanan tekniklerle inşa edilen limana ilk gemi 5 Nisan 2020’de demir atacak.

Özlem Denizmen

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

 

Paylaş: