Ev döşerken bütçeyi rahatlatacak 5 öneriyi bir araya getirdik. Gel, bir bakalım...

Olmazsa Olmazlarla Başla

Bir anda paraya sıkışmamak için kendine bir önecelik listesi hazırlamaktan başlayabilirsin. Mesela sence kitaplık mı daha büyük bir önceliğe sahip yoksa yatak mı? Alacağın eşyaları listeleyerek bu öncelik listene sadık kalmaya çalışabilirsin. Acelesi olmayan eşyalar için biraz daha beklemekten ne çıkar? Nasıl ki yemek yapmak bile emek ve zaman istiyor, evini tamamlamak için de emek ve zaman ayır, bir anda hepsini halletmeye çalışma.

2. El Eşyayı Unutma

Eğer sıfır eşyalar bütçeni aşıyorsa, ikinci eşya seçeneğin olduğunu hatırlamanda fayda var.  Yakınlarına sormadan geçme; belki hiç kullanmadıkları tabak-çatal setleri raflarda bekliyor... Ailenden, arkadaşlarından aradığını bulamadıysan, ikinci el eşya satan dükkanlara ve alışveriş sitelerine bakabilirsin.

Ödünç Almak da Bir Seçenek

Kısa zamanlar için kullanacağın eşyaları ödünç alarak idare edebilirsin. Taşınma aşamasında belki merdiven çok lazım olacak ama sonrasında pek kullanmayacaksın... O halde belli bir süre için ödünç iste. Tam takım tencere tava seti almana gerek var mı? Düdüklüye ihtiyacın olunca bir yakınından isteyip kullanarak zamanla takımını tamamlarsın.

İndirimleri Takip Et

Düğün sezonları, yılbaşı, anneler günü, babalar günü ve daha nicesi... Bu indirim günlerini takip et. Öncesinde ihtiyaçlarını belirleyip pazar araştırmanı yap, bütçene karar ver ve indirim günlerinde fiyatı makul buluyorsan al. Unutma, bir sene içinde birçok indirim günü var. Sen sadece sabırlı ol.

Aceleye Getirme

Evin olmazsa olmazlarını aldıktan sonra geri kalanı için acele etme. İyice düşün, uzun ömürlü eşyalar al. Yeni evin mutluluğuyla, paketini bile açmayacağın ürünler almaktan kaçınman önemli. Ev dekorasyonu için acil durum fonunu bozmaya kalkma 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

 

Paylaş: