Kural 1: Hedef Koy!
Ne için para biriktirmek istiyorsun? Tatile gitmek, ilk arabanı satın almak, eğitim... Bu hedef kişiden kişiye değişebilir. Hedeflerini, kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler olarak ikiye ayırabilirsin. Altı aya kadar olan hedeflerin kısa vadeli, altı aydan uzun sürenler ise uzun vadeli hedeflerin olabilir. Koyduğun finansal hedefler birikim yolculuğunda seni motive eder. 
 
Kural 2: Harcamalarını Not Et
Birikim yapmanın altın kurallarından bir diğeri, harcamalarının senin kontrolünde olması. Her ay nereye, ne kadar para harcadığını biliyor musun? Bir düşün, bunların hangisi istek, hangisi ihtiyaçtı? Harcamalarını yaz, gereksiz harcama alanlarını tespit et. Böylece hangi harcamalarını azaltıp o parayı birikime ayırabilececeğini göreceksin. 
 
Kural 3: Otomatikleştir
Eline para geçtiği gibi bir kısmını hedefin için biriktir, daha sonra harcamalarını yap. Çalışıyor ve ailenle birlikte yaşıyorsan, aylık gelirinin dörtte birini biriktirebilirsin. Bunun dışındaki durumlar için gelirin yüzde 10'unu biriktirmek hem sana disiplin kazandırır hem de finansal hedefine ulaşmanı kolaylaştırır. 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: