Hayat TEK ve DEĞERLİ. Gel gör biz onu anlamsız ’şeyler’ ile doldurup sonra da bunalıyoruz. Anlamı olmayan eşya, gereksiz kıyafet, enerji düşüren arkadaş sohbeti, sosyal medyada kim nereye gitmiş takibi gibi…. Derken mutsuzlaşıyoruz. Bunlar bizde stres yaratıyor. Üstüne bir de paralar gidiyor. 

Gel sadeleşelim. Özümüze dönelim. Hem zaten evdeki fazlalıklar bolluk enerjisinin dolaşmasına engel olur. Seni kısıtlar, rahat hissettirmez… 

Nedir?

Hayatına soktuğun şeylerin yaşamına DEĞER katmasıdır. Bir şeyin faydası olur veya manası vardır. İkisi de yoksa?

İstek/İhtiyaç 

Faydalı/Gereksiz

Manalı/Anlamsız

Sadeleşmek, bunları ayırt edip aksiyon almaktır. 

Nasıl? 

Zihin yapını değiştirmen gerek. Çok ve anlamsız yerine, az, öz ve anlamlıya geçiş yapabilirsin. Beslenmenden tut yakınına soktuğun arkadaşlara kadar böyle düşünebilirsin. Hatta ve hatta düşünceler bile dahil buna... 

1. Kıyafet

'Hızlı Moda' denen, ucuz ve az kaliteli kıyafetleri alma. 

Dünyanın popüler akımlarından ‘Kapsül Gardırop’ oluşturarak sadece sevdiğin ve senin tarzın olan giysilerle zaman israfını minimuma indirebilirsin. Bunu oluşturmak zor bir süreç ama çabaya değer.

2. Ev dekorasyon

Ver gitsin veya sat. Evde dinginlik olmalı, bir dolu ‘şey’ değil. Sen eşyalara sıkı sıkı tutundukça, özgürleşemezsin. Bakmışsın, hayatını ‘eşyalar’ için yaşar olmuşsun. Bunun için mi varsın? 

3. Hediye 

Sürekli bir hediye alma baskısı. Çık bundan. Çevrene fiziki ‘alışveriş ürünleri’ vermek yerine anlamlı tecrübeler yaşat. Hem neden başkalarının hayatlarına daha fazla ‘Eşya’ katıyorsun ki? 

Sen yakınlarına yemek pişir, zaman ayır, şiir oku, hamama götür. Farklı ve anlamlı bir şey yap hediye olarak. 

4.‘Hayır’ bir cümledir

Başkalarına diyemediğin her ‘ HAYIR’ın, kendine ve hedeflerine dediğin hayır olduğunu unutma. Hem, 'hayır!' kendi içinde bir cümledir, uzatmaya da gerek yok.  

 5. Zihin Dinlendirme

Özün ile kontak kurup kendi beden ve ruh sağlığın için iç sesini dinlersen manevi anlamda doygunluğa ulaşırsın. Bu da senin ‘şeylere’ olan iştahını düşürür. 

6. Teknolojik minik minik aletler

Sürekli yeni bir şeyler çıkıyor. Sonu yok. Bazıları 10 TL, bazıları 1000 TL. Niye alasın ki?

Sevdin mi? Hangisini uygulayacaksın? 

Haftaya listeme devam edeceğim...

Özlem Denizmen

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: