Birikim Yapmaya Nasıl Başlanır?

Birikim yapmak bir alışkanlık. Bu alışkanlığı kazanmak istememiz için pek çok nedenimiz var. Dünyanın bin bir türlü hali var diye, ev / araba vs. almak, emeklilikte rahat etmek ya da çocukların geleceği için... Herkes farklı bir şey için biriktirmek istiyor. Eminim senin de para biriktirmek için bir sebebin var… O zaman, önce bunun adını koyalım.

Ne için para biriktirmek istiyorsun? Bir hedefi olanlar daha kolay para biriktiriyor. Fikri somutlaştırmak, birikime olan inancını ve disiplinini kuvvetlendiriyor. Harcama kararı almadan önce ‘şimdi bu harcamayı mı yapsam yoksa gerçekten istediğim şey için kenara para mı koysam’ diye karşılaştırma imkanı yaratıyor. Bu nedenle ilk taktik hedef belirlemek!

Harcamalarını takip ediyor musun? Paranı doğru yönetebilmen için öncelikle nereye ne harcadığını bilmen gerekir. Harcamalarını takip edebilmen için her harcamanı yazman önemli. Böylelikle nereye ne kadar harcıyorsun, birikim yapmayı hangi harcamalarına yeğlersin daha net görürsün.

Harcamalarından tasarruf ediyor musun? Harcamalar ikiye ayrılıyor; istekler ve ihtiyaçlar… İstekleri önceliklendirmek önemli. ‘Olmasa da olur’ dediğin her şey, birikimini çoğaltman için bir fırsat. İhtiyaçlara gelirsek; tasarruflu seçimler yapmaya dikkat!

Hangi birikim yöntemini uygulayacaksın? Kendine aylık, haftalık veya günlük belirli bir tutar belirleyerek birikim yapabilirsin. Burada önemli olan, disiplinli olmak ve düzenli bir şekilde birikime devam etmek.

Para biriktirme için örnek iki yöntem vermek gerekirse…

Kolay Para Biriktirme Yöntemi

Ay başında belirli bir tutarı direkt ayırıp geri kalanıyla ayı tamamlayabilirsin. Bu yöntem ile para biriktirmek daha kolay olur.

Aldım Say Biriktirme Yöntemi

Bir şeyi almaktan vazgeçtiğin her sefer, ‘aldım say’ diyerek o tutarı birikime ayırabilirsin.

Monay, bu yöntemler gibi daha farklı pek çok birikim yöntemini kullanıcılarıyla paylaşarak, birikim yapmalarını kolaylaştırıyor. Bu sırada harcamaları kaydediyor ve raporluyor. 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: