Hedefini “Niçin” Koymuştun? 

Motivasyonunu kaybeder gibi hissettiğin anlarda, hedefini niçin koyduğunu, kendine ne kadar inandığını hatırla. Hedefine ulaşmanın, hayatında neleri değiştireceğini düşün! Sonrasında derin bir nefes al ve küçük de olsa, hedefine özgü bir şeyler yap! 

Araya Küçük Kutlamalar Sıkıştır! 

Hedefin uzun vadede gerçekleşecek bir hedefse, süreç boyunca zaman zaman motivasyonunu kaybedecek gibi hissetmen çok normal bir durum. Bunu en aza indirmek için, hedefini küçük parçalara ayırabilirsin. Örneğin hedefin araba almaksa, bu arabanın her parçasına bir fiyat biçebilir ve parasını biriktirdiğin her parçadan sonra, duvarına astığın boş araba çiziminin ilgili parçasını boyayabilirsin! 

Hedefini Gözünün Önünde Tut! 

Diğer yazılarda da bahsettiğim gibi, hedefini yazman ve onu mümkün olduğunca görünürde tutman sana motivasyon sağlayacaktır. Yukarıdaki örnekte verdiğim gibi hedefinin bir fotoğrafını duvarına asmak sana farkındalık kazandıracaktır. 

Finansal İlerlemeni Sosyal Çevrenle Paylaş! 

Seni seven insanlar ilerlemeni gördükçe mutlu olacaklardır. Sen de bu ilerlemeyi paylaştıkça daha çok motive olacak ve daha çok ilerleyeceksin! Kendini kutlamak evet çok önemli, ama başkalarından gelen kutlamalara da neden hayır diyesin ki? 

Motivasyonunu Düşüren Şeylerden ve Kişilerden Kaçın! 

Motivasyonumuz bazen kendiliğinden değil de dış müdahalelerden dolayı elimizden kayıp gidebilir. Seni yolundan alıkoyan her ne varsa bunları tespit edip birer birer hayatından çıkarmalısın! 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: