Kira/Ev kredisi, araba kredisi, faturalar gibi düzenli ödemelerini takip etmek banka hesap dökümün sayesinde kolay olabilir. Ancak dışarıda yemek, arkadaşla bir kahve, yorgun hissedip işten eve taksiyle gitme, ‘Alışverişim geldi’ deyip anlık harcama dürtüsüyle satın alınan kıyafetler, eşyalar… Bunları takip etmek o kadar kolay olmayabilir. Küçük ve anlık bir istekle yapılan harcamalar beklemediğin şekilde ilerleyebilir.

Aylık bütçe yapmak bir PLANdır, oysa gerçek harcama davranışların tamamen farklı olabilir. Harcamalarını yazarak nereye, ne kadar harcadığını, hangi harcamalarını düzenlemen gerektiğini görürsün. Harcamalarını yazmak bir süre sonra alışkanlık haline gelir ve istediğin, değer verdiğin ve anlam bulduğun yaşam kalitesine kavuşmanı sağlar. Harcamalarını yazarak aylık bütçenden en iyi şekilde yararlanırsın. Böylece senin için gereksiz olan ‘şeyler’den, anlamı olan harcamalara doğru geçiş yaparsın.

Gereksiz Harcamalar Neler?

·      ‘Olmasa da olur’ dediklerin

·      Bir hevesle aldıkların

·      Gardırobun/evin bir köşesinde unutulanlar

·      Bütçeni aşanlar

·      Aldığın için pişman oldukların

Harcamaları Analiz Et

·      Nereye ne harcıyorsun?

·      Hangi harcamaların istek, hangileri ihtiyaç?

·     Gereksiz harcamaları genellikle hangi duyguyla yapıyorsun?

·      Harcama yapmak yerine neler yapabilirsin?

·      Yaptığın harcamalar seni finansal hedefine yakınlaştırıyor mu yoksa ona ulaşma konusunda sana engel mi oluşturuyor?

·      Nerelerden tasarruf edebilirsin?

Bunlar ve benzeri daha birçok soruya Monay ile cevap bulabilir, harcamalarını kontrol altına alarak gerçek hedefin için biriktirmeye başlayabilirsin.

Tek yapman gereken harcamalarını hep yazman ;) Böylece Monay hem harcamalarını analiz edecek hem de sana özel çözümler sunacak...

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: