Atasözleri, deneyimden gelmiş olan bilgeliği içinde barındırır ve hayatın çeşitli alanlarında yol göstericidir. Bu yazımızda, tasarrufun değerini vurgulayan ve finansal yönetim konusunda ilham veren atasözlerini derledik. Bu atasözleri, para biriktirmenin ve harcamaları kontrol altında tutmanın önemini hatırlatırken aynı zamanda hayatın diğer alanlarına da uygulanabilir öğretiler sunmakta. Para ile ilgili atasözleri yazımıza göz atmayı unutmayın. Sizler için derlediğimiz, tasarrufla ilgili atasözleri:


 

 

"Güvenme varlığa, düşersin darlığa."

Bu atasözü, sahip olunanlara güvenmenin sonucunda maddi sıkıntılara düşebilme ihtimalini ifade eder. Maddi varlıklar istikrarlı olamayabilir. Bu atasözüyle anlatılmak istenen kişinin sadece varlıklarına güvenmesi durumunda gelecekte zorluklarla karşılaşabilecek olmasıdır. Sürdürülebilir maddi planlama ve tasarruf yapmaya teşvik etmek amacıyla kullanılan bir atasözüdür.
 

"Bol bol yiyen bel bel bakar."

Bu atasözüyle sonrayı düşünmeden, tasarruf etmeden haddinden fazla harcayanların kazançsız kaldığı gün zor duruma düşebileceği anlatılır. Kişinin maddi gücünün elverişli olduğu durumlarda da tasarruf etmesi gerektiği aktarılmaktadır.
 

"Her çok azdan olur."

Bu atasözü şu an göze az gibi görünen miktarın biriktirildiğinde çoğalıp işe yarar hale geleceğini anlatır. Tasarruf edilen miktar başlarda az gibi görünse de üst üste eklendikçe artacaktır.
 

"Ayağını yorganına göre uzat."

Bu atasözü, giderin gelire uydurulması gerektiğini ifade ederken kullanılır. Kişi gelirinden fazla harcama yapıyorsa, tasarruf etmiyorsa çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bu atasözü tasarruf edilerek gelir ve gider arasındaki dengenin kurulmasını öğütler.

 

 "Azı karar, çoğu zarar"

Bu atasözü, her şeyin belirli bir ölçüsü olduğunu ifade eder. Ölçü dışına çıkarak olması gerekenden çok harcayıp tasarruf etmemenin fayda değil, zarar getireceğini anlatır.

 

"İşten artmaz, dişten artar"

Bu atasözü, kişinin kazancı fazla olsa da kazandığı kadar para harcıyorsa, çok para kazanmasının süreklilik sağlamadığını söylüyor. Kişinin geliri arttıkça harcamaları da aynı düzeyde artıyorsa, tutumlu olması gerekir. 


Bu atasözleriyle birlikte tasarruf ile bilgelik arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gördük. Atasözleri, tasarrufun hayatın her alanında değerli olduğunu hatırlatırken tasarrufta istikrarın önemi konusunda da öğütler verir.

Tasarruf bilincinizi artıracak; "Para biriktirme", "Para yönetimi", "Tasarruf etme", "Yatırım yapma" gibi sizleri finansal refaha hazırlayacak her türlü konuda Monay mobil uygulaması yanınızda. Monay, içerisinde barındırdığı metin tabanlı yapay zekası ve etkileşimli yolculukları ile yanınızda!

Monay Mobil Uygulamasını Ücretsiz Olarak İndirmek İçin Hemen Tıklayın!

Atasözlerinin öğrettiklerinden de ilham alarak, paranızı daha iyi yöneteceğiniz bir tasarruf yolculuğuna çıkmanız dileğiyle!

Paylaş: