Öneri 1: İhtiyaç Fazlasından Kaçın

Bebek beklediğini öğrenen ailen ve arkadaşların, kendi tecrübelerinden yola çıkarak sana tavsiyeler verecektir. Elbette ki yakınlarının tavsiyeleri çok değerli fakat her çocuğun farklı olduğunu da unutmamak gerekir. Bu yüzden öncelikle temel gereksinimleri alarak başlayabilirsin. Temel ihtiyaçlar dışındakileri zamana yayabilirsin. Çocuğunun kullanıp kullanmayacağı belirsiz eşyaları, senin hoşuna gidiyor diye almana gerek yok. Yakın çevren de muhakkak hediye düşünmeye başlayacak, nelerin gerekli olduğunu onlarla da paylaşabilirsin.

Öneri 2: Bebek Doğmadan Tasarrufa Başla

Beklediğin gün geldiğinde harcamaların bir anda artmaya başlayacak. Bu yüzden bebeğin doğmadan önce tasarruf yapmaya başlaman iyi olur. Harcamalarını yönetmek için ihtiyaçlarını bir kenara yazabilir, indirimleri takip edebilirsin.

Öneri 3: İkinci El Ürünlere Göz At

Bazı aksesuarlar çok pahalı olabiliyor. Bunlar için 2. el ürünlere bakmaya ne dersin? Tabii ki hijyen konusundan sıkıntı çekmemek için emzik gibi ürünlerin 2. el olanlarından bahsetmiyorum. Ama beşik için neden bakmayasın?

Öneri 4: Bebek Bakım Masrafları İçin Erkenden Biriktir

Eğer iki ebeveyn de çalışıyorsa, bebekle ilgilenen birine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda ailenizden yardım isteyebilir misin?Önceden konuşun. Böyle bir şansınız yoksa ve bebeğinize  bir bakıcı bulmanız gerekecekse, birlikte bütçenizi ona göre planlamaya başlamalı, nerelerden arttırıp parayı bu ihtiyacınıza yönlendireceğinizi belirlemelisiniz.

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: