Hayatın her alanında olduğu gibi finansal süreçte de her şeyin planladığımız gibi gideceğini ön görerek hareket etmeye meyilliyiz. Oysa hayat bu, her şey olabilir. Acil durum fonu, tahmin edilemez durumlarda seni koruma amaçlı bir birikim.

Acil durum fonunun bir lüks değil, önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir birikim aşaması olmasının sebeplerine gel beraber bakalım:

· Acil paraya ihtiyacın olduğunda bankaların yüksek faiz oranları ile uğraşmak seni uzun süreli bir borç döngüsüne sokabilir.

· Dostlarından ve yakınlarından borç almak daha güvenli gözükse de bunun üzerinde oluşturacağı baskı seni finansal olarak zor duruma sokmakla beraber sosyal hayatta da olumsuz etkileyebilir.

· Beklenmedik bir durumda paraya ulaşmak için ev-araba gibi mülklerini elden çıkarmak borçlanmayacağın için güvenli gibi gözükse de uzun süreli birikim ve güvencenin bir anda ortadan kalkmasına sebep olur.

· Acil durum fonu ile olası bir durumda günlük hayattaki harcama alışkanlıklarını kısmak zorunda kalmadan senin ve ailenin finansal güvencesini kontrol altına alabilirsin.

Monay ,zor zamanlarda kara kara düşünüp paniğe kapılmaman için plan yapmanı sağlıyor. Acil Durum Paranı Planlayalım yolculuğu ile hemen biriktirmeye başlaman için seni bekliyorum.

Paylaş:
Monay Uygulamasını İndir