Her yıl kasım ayının dördüncü cuması Black Friday (Efsane Cuma) ve onu takip eden pazartesi günü de Cyber Monday (Siber Pazartesi) olarak anılıyor. Bu günlerde kozmetik, giyim, elektronik eşya, aksesuar gibi kategoriler başta olmak üzere birçok üründe indirimler yapılmakta. Tabii artık sadece bu günlerde değil, neredeyse tüm Kasım ayı boyunca indirimler var. Peki ya bu indirimler gerçekten bizim yararımıza mı? Eğer ihtiyaçlarımızı almak için ise ve iyi araştırdıysak, evet. Peki ya sırf indirimde diye alıyorsak?

İşte indirim döneminde hatırlatmak gereken 7 başlık...

Harcama Limiti Belirle

 Kendimize limit koymak, o limit içinde yapabileceğimiz şeyleri maksimum verimle yapmamızı sağlar. Diyelim ki 100 TL limitimiz var, bu parayla önce ihtiyaçları almak, en optimal seçenek olacaktır.

Alışverişe İten Şeyleri Bul

2005 yılında Amerika Psikoloji Birliği tarafından yapılan araştırmalara gösteriyor ki, bazen dinlediğimiz bir müzik bile bizi alışverişe sürükleyebilir! Peki ya seni alışverişe iten şey ne? Eğer cevabın indirimse sana bu davranışından kaçınman gerektiğini anlatmak isterim. Diyelim ki ihtiyacın olmayan bir kıyafet 50tl’den 20tl’ye düştü. Bu seni 30 tl karda yapmaz, aksine ürünün indirimli fiyatı olan 20 tl zararda yapar çünkü sen bu parayı harcamak zorunda değildin.

 Pazar Araştırması Yap

Önemli gün indirimlerinde her zaman gerçek bir indirim söz konusu olmayabilir. İşte tam da bu yüzden indirimlerden birkaç hafta öncesinden pazar araştırması yapmaya başlayabilirsin. İndirimden kısa bir süre önce fiyatı artan ürünlerin indirim günü fiyatının düştüğünü görüyorsan, o ürünlerden uzak durabilirsin! Pazar araştırmasının bir diğer faydası da muadil olan ürünler arasında fiyat karşılaştırması yapabilmen olacaktır. Benzer modelde ve kalitede olan ürünler arasından ekonomik olanı seçmek bütçeni efektif kullanmana yardımcı olur.

Harcamalarını Takip Et!

Monay'da harcamalarını yazdığında bütçeni daha rahat takip edebilir ve aldığın ürünlerin hangi kategorilere ait olduğunu görebilirsin. Böylece bütçni aşmamak için kontrolü sağlarsın.

Kargo Ücretlerine Dikkat Et

Bazı markalar ücretsiz teslimat için fiyat limitleri koyuyor. Eğer ihtiyaçlarını aldığında da hala limite ulaşamadıysan limiti doldurmak için ek ürünler almak yerine başka sitelerden veya markalardan alışveriş yapmayı dene. 5 tl için kargodan kurtulayım derken kendini 50 tl’lik ihtiyaç dışı bir ürünü sepete eklerken bulma!

İndirimler Kaçmıyor

Unutma, tek indirim dönemi bu değil. Yılbaşı, sevgililer günü ve daha nicesi... Bütçene bugün uymuyorsa, başka bir zaman uyacaktır. Sen yeter ki hedefinden uzaklaşma!

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

 

 

Paylaş: