20 sene önce Massachusetts Institute of Technology (MIT)’den mezun olurken kendime bir söz vermiştim, “Bir gün bir TEKNOLOJİ şirketi kuracağım” diye…

On sene önce Türkiye’de kitlesel Finansal Okuryazarlık hareketini başlattığımda, Beyaz Saray Girişimcilik Zirvesi’ne davet aldım. Tüm dünyadan girişimciler vardı. Kendimi ‘Sindirella’ gibi hissetim. Obama ile tanıştım. Zirve sonunda, “GLOBAL bir uygulama yaratıp faydasını en az 500 milyon kişilik bir coğrafyaya yaymalıyım” dedim.

Yedi sene önce Dünya Ekonomik Forumu ‘Davos’ tarafından Genç Küresel Lider seçildiğimde ise, “Herkesin erişebileceği ve insanların para ile olan ilişkisini değiştirecek bir ürüne ihtiyaç var ve bu ürün FINTEK alanında olmalı” kararı aldım.

Üç sene önce bu ürünün özellikle ‘KADIN’ların hedeflemesi gerektiğine inandım. Araştırmalara göre; harcama kararlarının yüzde 80’i kadınlar tarafından veriliyor.

Bir hayli bir araştırdım.

Konunun dünyada önde gelen uzmanları ile tartıştım, yazdım, çizdim ve şu anda Silikon Vadisi’nde dahi yeni yeni atakta olan bir alan seçtim ve TASARRUF davranışına odaklanmaya karar verip, 1,5 sene önce Mon. AI şirketini kurdum, ürününe ise “Monay” ismini verdim.

Özlem Denizmen'in Fintechtime yazısını okumak için tıklayın. 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: