Bütçemiz için planlar yaparken büyük hayallerin peşinde radikal değişiklikler yapmamız gerekiyor gibi hissedebilirsin. Bu radikal değişiklikler günlük hayat alışkanlıklarımızda kısa süreli ve sürdürülemeyen bir rutin oluşturur. Harcama rutinlerinde keskin değişikliklere ayak uydurmaya zorlandığımızda finansal planlarımızda da motivasyon kaybı yaşayabiliriz. Oysa ne kadar büyük hayallerimiz olsa da ufak adımlarla harcama alışkanlıklarını değiştirmek, yaşam stilinden taviz vermeden alternatif ve uygulanabilir yollar üretmek bu motivasyon kaybının önüne geçecektir.

Çoğu zaman ufak değişimlerin, tasarrufların bütçe düzenlemesinde bir karşılığı olmadığı ya da işlevsiz olduğu yanılsamasına kapılabilirsin. Oysa büyük değişiklikler ufak adımlardan geçiyor. Atalarımız damlaya damlaya göl olur diye boşuna dememiş. Harcama alışkanlıklarında ilk adımı atarken sürdürülebilir ve sana uygun yolları bulmaya çalışmak seni finansal olarak olumlu yönde etkilediği gibi iradenin de zorlandığı ve ruhsal olarak sıkıntıya girdiğin bir süreçten de seni koruyabilir.

Attığın ufak adımlarda sağladığın başarı ile büyük hedefler için gerçekleştireceğin daha radikal kararlara motive olmuş ve iradeni kontrol altına almış şeklide başlayabilirsin.

Hangi küçük adımları atacağım, bana finansal anlamda ne faydası olacak gibi sorular aklına geliyor olabilir; merak etme! Monay, küçük değişikliklerle finansal yaşamında etkili farklar yaratmana yol gösterecek bir yolculuk hazırladı. Hadi gel, başlayalım!

Paylaş:
Monay Uygulamasını İndir