Başkalarını mutlu etmekten mutlu olmak harika bir his. Hediye almanın da çıkış noktası bu olsa da kimi zaman bir görev kimi zaman bir yarış kimi zaman bir gösteriş olayına dönüşebiliyor. Üstelik hiç farkında olmadan kndimizi bu durumların içinde bulabiliyoruz.

Kaç Fav’lık Hediye Aldım Sorusu

Hediyenin değeri maddiyatıyla değil, alınan kişiye hissettirdiği maneviyatıyla ölçülür. Bazen sosyal medyanın tüketime yönlendiren akımları yüzünden artık karşıdakinin hislerine değil de, takipçilerimizden gelecek “beğeni” sayılarına göre hediyeler seçmeye başladık. Peki o zaman hediyeler ne kadar “özel” oluyor?

Ne Alsam Anksiyetesi

Sevgililer günü, doğum günü derken bir yıl içinde onlarca hediye alırken bulabiliyoruz kendimizi. Elbette ki hediyeleşmek çok güzel ama “o gün” için hediye bulmak düşünüldüğü kadar kolay olmayabiliyor. Kendimizi online mağazalarda, saatlerce gezinmiş bir halde yakalayabiliyoruz ve genelde sonuçlar da içimize pek sinmiyor, yine de mecburen alıyoruz. Halbuki sevgilinin, eşinin, arkadaşının veya ailenden birinin ihtiyacı olan, hoşuna gideceğini düşündüğün bir şeye denk geldiğinde, hiçbir özel günde olmamana rağmen almak ve mükemmel an için saklamak da bir seçenek olabilir...

 

Acaba Bana Ne Kadarlık Hediye Aldı Gerginliği

Önemli olan maddiyat değil, maneviyat demiştik yukarıda. Ama ister istemez, bize alınan hediyeden çok aşağıda bir tutarda hediye almak istemiyoruz. Peki ya karşı tarafın ne kadarlık bir bütçe ayırdığını nereden bileceğiz? Acaba benim hediyem ondan daha pahalı olursa alınır mı? Kendini kötü hisseder mi? Yeterince stresli bir süreçte bir de bu stres omuzlarımıza biniyor.

 

Peki Ya Bu Süreci Kolaylaştırmak İçin Neler Yapabiliriz?

Fiyatların arttığı ya da birbirinin aynı stoklarla karşılaştığımız özel gün dönemleri yerine, bir plan dahilinde hediyeleri alabiliriz. Bunun dışında da alt ve üst limitler koyabiliriz.  Önümüzdeki günlerde kime, ne alınacak? Hadi listelemeye... Son dakikayı beklemek yok, her şey planlı, bütçe dahilinde güzel 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: