Dijitalleşen dünyada bankacılığın da bir adım öne çıkmasını sağlayan sanal kartlar, özellikle son yıllarda e-ticaretin artan hacmi ile popülerleşmeye başladı. Özellikle pandemi döneminde alışveriş alışkanlıklarımızın çoğunlukla online platformlara kaydığını görüyoruz. Bu da doğal olarak güvenli alışveriş yöntemlerine olan talebimizi artırıyor. İşte bu noktada devreye sanal kartlar giriyor. Peki, bu sanal kartlar nedir ve nasıl siz de oluşturabilirsiniz?

Sanal Kart Nedir?

Sanal kart, adından da anlaşılacağı üzere fiziksel bir formu olmayan, sadece dijital ortamda var olan bir ödeme aracıdır. Fiziksel kartlardan tanıdığımız 16 haneli kart numarası, son kullanma tarihi ve CVC koduna sahiptir. Sanal kartlar; mevcut kredi kartınıza, banka kartınıza veya hesabınıza bağlanarak oluşturulabilir. Sanal kartınızı oluşturduktan sonra kredi kartı yerine sanal kartınız için aldığınız bilgileri girerek aynı şekilde alışveriş yapabiliyorsunuz. Yalnız sanal kartlar sadece online alışverişlerde kullanılabiliyor ve limit bağlı olduğu banka hesabınızdan ya da kredi kartınızdan düşülüyor.

Bu kartların en büyük avantajı, kullanıcının belirlediği bir limit dahilinde çalışması ve dilediğinde hemen iptal edilebilir olmasıdır. Bu, hem bütçe yönetimi hem de güvenlik açısından son derece elverişlidir. Bu kartlar eğer kartınızın limiti çok yüksekse ve fark etmeden çok fazla alışveriş yapıyorsanız -harcama zaaflarınız varsa- ya da internet alışverişi yapmaktan ve kartınızı tüm sitelere vermekten çekiniyorsanız imdadınıza yetişiyor.

Sanal Kartın Oluşturulması ve Kullanılması

Banka Uygulamaları ile Sanal Kart Oluşturma: Bankanızın internet veya mobil uygulamasına giriş yaparak "Sanal Kart Oluştur" veya benzeri bir seçeneği kullanabilirsin.

Kart Bilgilerine Erişim: Oluşturduğunuz sanal kartınıza ait bilgileri, yani kart numarası, son kullanma tarihi ve CVC kodunu, aynı uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Alışverişte Kullanım: Sanal kartınızı, online alışverişlerde normal bir kredi kartı gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı kredi kartınız gibi işlemlerinize taksit de yapabiliyorsunuz. Fakat taksit miktarı bankadan bankaya göre değişebiliyor.

Limit Ayarlama: Sanal kartınızın limitini, ihtiyacınıza göre belirleyebilir ve gerektiğinde bu limiti güncelleyebilirsiniz. Sanal kartınızın limiti kartın bağlı olduğu kredi kartı limitinizden daha düşük olmalı.

İptal Etme: İşiniz bittiğinde veya güvenlik endişeleriniz varsa, sanal kartınızı hemen iptal edebilirsiniz.

Sonuç olarak, sanal kartlar, hem güvenliği hem de kolaylığı ile dijital dünyada alışveriş yapmayı pratik hale getiriyor. Bu nedenle, online alışveriş yapmayı sevenlerin bu ödeme yöntemini keşfetmelerini öneririz.

Sanal kartınızla yeni harcama alışkanlıkları kazanırken ve bütçe yönetimi konusunda kendinizi geliştirirken Monay her zaman yanınızda! Monay, harcama zaafları, para yönetimi, birikim yapma gibi konularda içerisinde bulunan metin tabanlı yapay zekâsı ve etkileşimli yolculukları ile size özel bir deneyim sunuyor. Ön ödemeli Monay Kart'ın nakit iade (cashback) özelliği sayesinde ihtiyaçlarınızı alırken anında kazanabilirsiniz.

Monay Uygulamasını Ücretsiz Olarak İndirmek İçin Tıklayın

Paylaş:
Monay Uygulamasını İndir