Öğrenciler kredi kartı alabilir mi, nasıl kullanabilirler gibi sorular öğrenciler tarafından merak edilen konu başlıklarından biridir. Öğrenciler kredi kartı alabilmektedirler. Bankaların öğrenciler için hazırladıkları özel avantajlara sahip kredi kartları bulunmaktadır. Üstelik öğrenciler bu kartlardan düşük faizlerle faydalanabilmektedirler.

Bankalar, kredi kartı talep etmek isteyen öğrencilerde bazı şartlar aramaktadırlar. Öğrenciler için sunulan kredi kartlarını alma zorunluluğu da bulunmamaktadır. Bankalar, öğrenciler için kep çok avantaja sahip kredi kartı seçenekleri sunmaktadırlar. Ancak kredi kartlarını kullanırken bilinmesi gereken birkaç detay vardır.

İlk kez kredi kartı kullanacak olan öğrencilerin şunlara dikkat etmesi gerekir:

  • Kredi kartları ödünç verilmemelidir.
  • Faizler konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.
  • Öğrenciler bursları ya da harçlıkları doğrultusunda ödeyebilecekleri kadar harcama yapmalıdırlar.
  • Ödemeler zamanında yapılmalıdır. Aksi durumlarda kredi notu düşer.
  • Kredi kartı kaybetme ya da ödemede sorunlar yaşanması gibi durumlarda müşteri hizmetleri ile iletişim kurmaktan çekinilmemelidir.
  • Harcamalar düzenli olarak kontrol edilmeli ve anormal bir durum varsa müşteri temsilcisi ile iletişime geçilmelidir.
  • Kartların ödenmesi düzenli yapılırsa öğrenci olunmasına rağmen limitte artışlar banka tarafından sağlanabilmektedir.

Kredi Kartı Kullanımının Öğrenciler Açısından Avantajları

Öğrencilik döneminde mali ihtiyaçlar öğrenciler için son derece önemlidir. Çoğu genç temel ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılamakla yükümlü hale gelmektedir. Öğrenciler kredi kartı alabilir mi gibi sorularda bu nedenlerden dolayı ortaya çıkar.

Öğrencilik döneminde hem çalışma hem de okula adapte olma zorlu bir süreçtir. Bu nedenle ihtiyaç duyduklarında kullanabilecekleri paraya ihtiyaç duyarlar. Bunun için öğrencilere verilen özel kredi kartları, bankalar tarafından verilmektedir. Daha düşük miktarda ödeme oranlarına ve düşük faizlere sahip olabilen bu kredi kartları sayesinde harcadıkları miktarı geri ödeyebilmektedirler. Öğrencilere özel çoğu kredi kartında yıllık aidat ücreti bulunmamaktadır.

Öğrenciler için özel hazırlanan kredi kartları sayesinde öğrenciler taksitle ödeme seçeneklerine de sahiptirler. İhtiyaçlarını karşıladıkları kredi kartlarının ödemelerini taksitle gerçekleştirebilirler. Üstelik bankaların öğrenciler için hazırladıkları özel kampanyalar ve imkanlar sayesinde kart kullanımı daha verimli bir hale gelmektedir.

Kredi Kartı Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk defa kredi kartı kullanacak olan öğrenciler, kredi kartlarının nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmayabilirler. Öğrenciler kredi kartı alabilir mi kredi kartı kullanabilirler mi gibi sorularla karşılaşılmaktadır.

Öğrencilerin kredi kartı kullanırken dikkat etmesi gereken şeyler şunlardır:

  • Kredi kartına taksitle yapılan harcamalar kulağa cazip gelse de her ay belli miktarda ödeme gerçekleştirmek gerekmektedir. Kredi kartı ile alışveriş yaparken zaten ödenen bir taksit mevcutsa bunu da hesaplamak önemlidir.
  • Kredi kartı borcu ödemelerinde yalnızca asgari tutar ödemek, kredi kartı borcunun birikmesine neden olabilir. Bu nedenle kart borcu ödenirken üst üste asgari tutar ödenmemelidir. Kalan borçlar birikeceğinden sonrasında ödemek zorlaşır.
  • Kartların hesap kesim tarihine dikkat edilmelidir. Son ödeme tarihi geçmeyecek şekilde ödeme yapmak önemlidir. Böylece kredi notu düşmez ve diğer maddi sorunlarla karşılaşma durumu azalır.
  • Kredi kartı borcu takip edilmekte zorlanılıyorsa otomatik ödeme talimatı vermek mümkündür. Bu sayede asgari ödeme ücreti otomatik olarak banka hesabınızdan çekilerek kredi kartınıza aktarılır.
  • Kredi kartı borcu, son ödeme tarihi geçmeden ödenmelidir. Aksi durumda kredi notu düşebilmektedir. Kredi notu, ileride kredi çekebilmek için önemlidir. Bu nedenle ödemelerin zamanında yapılması gerekir.

18-25 yaş arasındaki kişiler öğrencilere özel verilen kredi kartı avantajlarından faydalanabilmektedirler. Bankaların talep ettiği koşullar karşılandığı ve verilen maddelere dikkat edildiği sürece kredi kartı kullanımında sorun yaşanmamaktadır. Öğrenciler kredi kartıyla ilgili kavramları açıkladığımız yazımıza tıklayarak bilgi sahibi olabilirler.

18 Yaş Altı Kredi Kartı Alınabilir Mi?

18 yaşından küçükler doğrudan kredi kartı başvurusu yapamazlar. Ancak, bankalar tarafından ebeveynlerinin izni ile ek kart olarak kredi kartı almaları mümkündür.18 yaş altı alınabilen kart

18 yaşın altında gençler için ön ödemeli kartlar alınabilmektedir. Monay Kart, gençlere borçlanmadan harcama yapma imkanı sunar ve para biriktirmeyi, birikimleri yatırıma dönüştürmeyi teşvik eder.

Banka hesabından yüklenen miktar kadar harcama yapılabilir, bu sayede bütçe oluşturmayı öğrenirler. Ayrıca, anlaşmalı yerlerde yapılan alışverişlerde anında nakit para iadesi (cashback) kazanarak tasarruf etmeyi de sağlar.

Monay Kart, gençlerin harcamalarını kolayca yönetmelerine, istek ve ihtiyaçlarını ayırt etmelerine yardımcı olur, finansal okuryazarlıklarını geliştirir. Hemen Monay'ı ücretsiz indir ve kartını oluştur.

Paylaş:
Monay Uygulamasını İndir