Alışkanlıkların Psikolojik Temelleri 

Beyin, alışkanlıklar konusunda hiç de karmaşık olmayan bir şekilde çalışır. Bir davranışı gerçekleştirdikten sonra bu sana iyi hissettiriyorsa, beynin “Bu bana iyi hissettirdi. Yeniden yapmak istiyorum!” der. İşte yeni bir alışkanlığın temeli tam da burada atılır! 

Eğer bir davranışı alışkanlık haline getirmek istiyorsan, ya davranışı gerçekleştirirken ya da gerçekleştirdikten hemen sonra bir şeyler hissetmelisin. Çikolata yediğin o ilk gün de beynin bunu hissetmişti! İşte bu yüzden, o günden bugüne çikolata yiyiyorsun! 
 
Kutlamak Her Şeydir! 

Monay'ın, iyi finansal alışkanlıklar kazandıran yolculuklarında uyguladığı B.J. Fogg tekniğinin en önemli yanlarından biri de kendini kutlamaktır.

Peki nasıl bir kutlama?

Öncelikle kendine, seni iyi “hissettirecek” bir yol bul. Havaya zıplamak olabilir, kendini alkışlamak olabilir, ayna karşısında kendini övmek olabilir... Bu tip bir kutlama metodu seçebilirsin. 

Metodu bulduktan sonra her şey daha da kolay!

Örneğin, para biriktirmeyi alışkanlık haline getirmek istiyorsan, gereksiz harcama yapmadığın anlarda, mesela vitrinde güzel duran ama hiç de ihtiyacın olmayan o kırmızı montu almadığında, kendini alkışla ve “İşte başardın!” de. 

Kutlamak bir yetenektir. Bazı insanlar bu yetenekle doğar bazıları ise bu yeteneklerini kullanabilmek için çaba göstermelidir. Önemli olan bu yeteneği geliştirmek için bir emek sarf etmek 

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: