‘5 lirayla birikim mi olur?’ deme. Tabii ki olur. Birikim adım adım, düzenli ve bir hedefe yönelikse başarılı olur. Hedefin için para biriktirme konusundaki istek ve disiplinin ise, birikime ayırdığın tutardan daha önemli.

 Nasıl Para Biriktirilir?

Birikiminin adını koy: Ne için para biriktireceksin? Ev peşinatı, çocukların eğitimi, tatil, acil durumlar için… Birikiminin amacı net olmalı ki para gideceği adresi bilsin.

Bu işler sırayla: Birçok finansal hedefin olabilir, bu çok güzel. Ama hedeflerine ulaşabilmek için gerçekçi ol ve bir öncelik listesi yap.

Plansız olmaz: Hedefin için ne kadar birikime ihtiyacın var? Bu parayı ne kadar sürede biriktirebilirsin? Hesapla.

Birikimin anahtarı: Gelirin eline geçer geçmez ilk olarak birikimini farklı bir hesaba ayır. Bu işlemi düzenli olarak yap. Hedefin için biriktirdiğin hesabındaki paraya dokunma, yokmuş gibi davran.

Güle güle zaaflar: ‘Her seçiş bir vazgeçiştir.’ demiş Jean Paul Sartre. Hedefinden vazgeçmeden, harcamalarını istek ve ihtiyaç olarak ikiye ayır. Harcamalarını seni hedefinden alıkoymadığı sürece yapmaya özen göster.

Tasarruf kası: Para harcarken birikir. Tasarruf da bir kastır, bu kası çalıştırmaya başlamak önemli. 

Yaşam biçimi: Tasarruf etmek, para biriktirmek bir alışkanlık. Bir süre sonra alışkanlıkların yaşamının tümünü etkiliyor.

Harcamalara Dikkat!

Kullanmadığın hizmetlere, öğle arasında içilen kahveye, akşamları dizi izlerken yenen abur cuburlara… Kısacası alışkanlık haline gelmiş, farkında bile olmadığın harcamalarına ne kadar ödediğini bir düşün ve hesapla. Belirli harcamalarını kıs. Böylece paran boş yere uçup gitmek yerine birikimine doğru yol alsın.

Monay, zaaflarından tasarruf ederek birikim yapabilmen için sana motivasyon ve bilgi sağlar. Bu sırada sen harcamalarını yazdıkça da senin için düzenli olarak kaydeder ve raporlar.

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

Paylaş: