PAHALI TELEFON KULLANANLAR KLÜBÜNDEYİM

Son çıkan akıllı mı akıllı o telefona sahip olmak istiyorsun ama bütçe ortada, vazgeçiyorsun. Paran cebinde kalmış olabilir ama vazgeçtiğin şey; ‘O telefona sahip olmak…’.  Hmmm…acaba sen kendini sahip olduğun telefon ile mi ifade ediyorsun? Bir dakika, sen sensin, telefon ise bir EŞYA.

BEN DE ZENGİNİM

Arkadaşlar arasında, sosyal medyada görüp duyduğun, gitmeyi çok istediğin popüler restoranları, kafeleri tercih etmediğinde ‘O şık, nezih ortamda bulunmak’tan, bunun hazzından vazgeçiyorsun. Hmm…acaba sen kendini o sosyal ortamlarla mı ifade ediyorsun, ama sen sensin, sosyal ortamlar ise geçici mekanlar.

GÜZELİM İŞTE

Her zaman fönlü, bakımlı görünmenin de elbette parasal bir karşılığı oluyor. İşte bu da ‘Güzelliğin bedeli’ diyor geçiyoruz. Hmmm, bir dakika, güzel olmak için illa çok para mı harcamak gerekiyor?

BUGÜN MÜ YARIN MI?

Finansal konularda illa da bir acı çekiliyor. Ya bugün ya yarın. Nasıl mı?

Gerçekten ihtiyacın olmayan o ürünü kredi kartına taksitle aldığında bugün iyisin…Hatta harikasın fakat bir ay sonra kart borcunu öderken acı çekiyorsun. O halde hayatta her şeyde olduğu gibi, harcamalarda da seçim var… 

Seçim 1: O zor kararı verip bugün o çok istediğin ürünü veya hizmeti satın almayacak ve uzun dönemli hedefine yavaş yavaş ve emin adımlarla ulaşacaksın.

Ya da...

Seçim 2: Yarını boşverip bugünkü mutluluğu tercih edip niye aldığını bile bilmediğin şeyleri alıp kartına yüklenip evleri doldurup uzun dönem hedeflerinden feragat edeceksin.

Bu iş bu kadar net. Günlük harcama isteklerinden (abur cubur, dışarda yemek içmek, lüks ulaşım..vs)  feragat etmeyen, uzun dönemli (ev, araba, tatil) hedefinden feragat eder. 

 —

İşte burada DEĞERLERE GÖRE harcamak devreye giriyor. 

TEST

Bir şeyler satın aldıktan sonra ;

A. Pişmanlık hissediyorsan, değerlerine göre harcamıyorsun demektir. Satın aldığın şey senin temel yaşam değerlerinle örtüşmüyor olabilir. 

B. Mutlu hissediyorsan, muhtemelen, hem bütçene hem değerlerine göre harcıyorsun demektir. İşte bu en güzeli. 

Gel sen de vazgeçmenin dayanılmaz hafifliğini hisset ve kendini günlük ‘şeylerden’ arındırıp özgürleştirip büyük hedeflerinden vazgeçme. Rastgele değil, niyet ile harca!

Özlem Denizmen

 

Tasarruf ederek para biriktirmek önemli ve bunun için MONAY yanında! 


MONAY uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

MONAY uygulamasını Play Store’dan indirmek için tıklayın → Para Biriktirme Uygulaması

 

Paylaş: